Pelenkakedvelők és felnőttbabák oldala

AB, DL

Az oldal a pelenkakedveléssel kapcsolatos információkat tartalmaz. Kérlek csak akkor olvass bele, ha a téma érdekel vagy el tudod fogadni, hogy vannak emberek, akiknek a pelenka viselése, használata örömöt okoz.
Az oldal látogatásának javasolt minimum életkora 18 év.

Betegség?

Nem, hisz egészségkárosító hatásai nincsenek. A szakirodalom sokat foglalkozott a pelenkakedveléssel és más szexuális és lelki vágyakkal és játékokkal. A fórumban már sok szakember írását közzé tették (tagok), akik nem betegségnek, hanem a szexualitás részének definiálták. Bár nem ilyen egyszerű, mert az orvosok (pszichiátria, pszichológia) sok esetben betegségként, "jobb esetben" pszichés vagy szexuális zavarként próbálják beállítani. De nem lehet egyszerűen a címkét felaggatni minden pelenkakedvelőre, felnőtt babára, hogy "beteg és gyógyítani kell". Hiszen akkor szinte minden szexuális játékot vagy lelki és életmód béli szerepjátékot kedvelő embert fel lehetne címkézni valamilyen betegséggel.
A felnőttbabák se mondhatóak betegeknek, akár részben vagy egészében a szexualitásukhoz tartozik vagy akár életmódként gyakorolják, akár a lelki kiegyensúlyozottságukhoz szükséges szerepjátékként élik át.

„De hiszen ezek az emberek rosszat éltek át gyermekkorukban, talán szexuálisan is bántalmazták őket, ezért lett ilyen beteges a fantáziájuk, ezért kell átélniük ezeket a dolgokat.”

Egyértelműen kijelenthetjük, hogy ez nem így van!

Az emberek manapság már tudják, hogy akár szexuális, akár lelki (általában mindkettő) igényből fakad a pelenkakedvelés, a felnőttbabás élmények megélésének igénye, nem vezethető vissza csupán csak egy okra (genetika, magzati időszak, első évek, óvodáskor, abúzus, elkényeztetés, testvéri féltékenység, pelenkázás a szexuális fejlődés valamely fázisában és sorolhatnám még) vezethető vissza, sok esetben az életút ismeretében sem található meg az úgynevezett „kiváltó tényezők, események”.
Az érintettek visszaemlékezve találnak 1-1 pontot az életükben, mely hitük szerint kiválthatta, mint például; „a kis tesó tesóval foglalkozik anyu, velem nem” még okot is adhat a direkt éjszakai vagy nappali bepisilésnek,
„10-12 évesen ellopott és felvett pelenka, amibe bele is pisiltem”, bár úgy tűnik, hogy szexuálisan nagyon fogékony korban van és ezért lehet igaz, de önmagában ez sem oka,
„csecsemőkori, kisgyermekkori szexuális abúzus áll mögötte”, a kedvtelés mögött biztosan nem, az ilyen események okozhatnak nagyon szokatlan felnőttkori kórképet, talán még olyat is, melyben az érintett babának vagy kisgyermeknek érzi magát és akként éli napjait vagy annak egy részét, de ebben az esetben nem kedvtelésről, nem lelki vagy szexuális vágyakról beszélünk.

– Bár a szó szoros értelmében felnőttbabának nevezhetőek azok az emberek, akik bizonyos helyzetekben vagy folyamatosan alternatív valóságban élnek, akik számára nem szerepjáték babának lenni, ők nem „kedvtelésből*” élnek így. Szívesen látjuk őket is a közösségünkben. -

* A kedvtelés vagy fétis kifejezések nem teljesen takarják az érzéseinket, a kedvtelés azonban szélesebb fogalomkört takart, mint a fétis, ezért használom (szerk.) szívesebben. A kedvtelés kifejezés használata sugallhatja, hogy önként választott, miközben ez nem teljesen önként vállalt tevékenység, hiszen belső késztetések, vágyak, szükségletek befolyásolják, mégis el kell határolni a különböző kórképektől, így jobb híján használom (szerk.).

Mit tegyek, ha a gyermekemről, rokonomról kiderül, hogy pelenkakedvelő vagy „nagy baba”, hogyan kezeljem a helyzetet, hogy fogadjam el, hogy segíteni tudjak neki?
Ez az oldal alkalmatlan megjeleníteni azt a hatalmas mennyiségű tapasztalatot, amelyek segíthetnek, ezért létrehoztunk egy csak erre a célra használt e-mail fiókot, itt tud informálódni.

Szerzői és licenc információk:
>>>