Ibolya esete

 

Szerző: janoska (A Magyar Pelenkakedvelők Fórum tagja)

Dátum: 2008-12-28

A történet kimásolva: http://www.abdl.hu

 

 

Egyik reggel a nevelőnőnek feltűnt, hogy Ibolya nagyon furcsán viselkedik. Nagyon riadt furcsán, oldalazva megy a folyóson a fürdőhöz. Mellé ment és megállította a teljesen zavart lányt.

Mi a baj Ibolya?

Ibolya egyből elsírta magát. Margit néni én az éjszaka bepisiltem a bugyimba, pizsamámba, az ágyamba.

Jó- jó nem egy szerencsés dolog, hogy egy 14 éves lány bepisil éjszaka, de történt már ilyen a nagyvilágban. Mosakodjál le és én szólok a takarítóméninek, hogy cserélje ki a lepedődet a és a matracodat szárítsa ki. Látod ennyi az egész. Máskor keljél fel, ha pisilned kell. Ezzel útjára engedte a még mindig szipogó leányzót.

Estére kicserélték a matracát, tiszta pizsamát és ágyneműt kapott.

Két nap múlva Margit néninek feltűnt, hogy Ibolyán reggel a fürdőköpeny alatt nincs rajta a pizsamanadrágja, és úgy megy a mosdóba, és ismét furcsán mozog. Margit néni bement Ibolya hálószobájába és az ágyához lépett. Az ágy mellett ott volt a földön Ibolya bugyija és a pizsamanadrágja. Csurom pisi volt. Felrántotta a takaróját is az ágyról. A lepedőn is látszott az éjszakai vizelet nyoma. Visszatette a takarót és kiment a szobából.

Ibolya a mosakodás után visszajött a szobába és kezdett volna öltözködni, mikor bejött a szobába a szobaparancsnok. Egyből Ibolyához ment, belerúgott a földön lévő pizsamanadrágba. Mi ez itt? Na vedd csak vissza köntösödet és vedd fel a földről a pisis pizsamanadrágodat és menjünk Margit nénihez. Tűrhetetlen, hogy már harmadszor pisilsz be éjszaka ezen a héten.

Még csak másodszor próbálkozott Ibolya. Másodszor, harmadszor nem mindegy? Bepisilsz, mint egy pólyás baba. Ne égessél engem itt. Majd Margit néni megmondja mi lesz veled.

Együtt mentek Margit nénihez. A szobaparancsnok jelentette, hogy Ibolya sokadszorra ismét bepisilt az éjszaka. Kellene ezzel a lánnyal valamit tenni. Tegyék át egy másik szobába, de legjobb lenne, ha egyből a bölcsibe vinnék a gumibugyisok közé. Tarthatatlan ez a helyzet a kishúgom, aki három és fél éves az nem pisil be éjszaka, nemhogy egy 14 éves.

Jó igazad van, de most pisilt be másodszor, adjunk neki még egy esélyt ennek a lánynak. Ha még egyszer bepisil éjszaka, akkor nincs mese, textilből a pelenka lesz nem a bugyija, és a szép sárga bugyija helyett rózsaszínű fodros szegélyű bébi gumibugyit fog kapni a popsijára.

Röviden be lesz pelenkázva mint egy kisbaba.

Jó lesz így?

Ibolya csak hüppögött, hogy jó lesz így.

A szobaparancsnok csak fújta a maga monológját. Már ma este be kellene pelenkázni. Szerinte Margit néni már kérheti is Ilona nénitől a gumibugyit és a pelenkákat.

No azért ne legyél ilyen szigorú, fedte meg Margit néni a szobaparancsnokot. Neked sem esett volna jól, ha egyből gumibugyit kaptál volna mikor elfelejtetted felvenni a menzesz bugyidat és tiszta véres-foltos lett a lepedőd reggelre.

Ugye volt ilyen esett egy párszor?

Mert, hogy kicserélted reggelre a lepedődet, én azért tudok róla. Ugye tudod, hogy jogosan adhattam volna rád akkor a gumibugyit azonnal.

A szobába visszafelé menet a szobaparancsnok figyelmeztette Ibolyát, hogy ha csak egy csöpp pisi is lesz a pizsin vagy a lepedőn, akkor tuti lesz a bepelenkázás este.

Ilona néni imádja az ilyen nagylányokat bepelenkázni. Majd meg fogod látni, milyen nagy örömmel fog majd fogadni.

Este, ha minden nevelőnő kimegy a szobából, akkor a gumibugyis fenekedre még ráhúzok egy habos-babos fodros bugyit is.

 

Másnap reggel már jóval az ébresztő előtt Ibolya ágyánál volt a szobaparancsnok.

Na mutasd csak a pizsidet, lepedődet! Száraz e vagy pisis, mint minden reggel ezen a héten. Mi az, hogy még nincs ébresztő, és nem bújsz ki a takaró alól, ezzel a felkiáltással lerántotta Ibolyáról a takaróját.

Szinte gondoltam, hogy ismét pisis lesz minden. Azért bújtál el a takaró alatt.

Most szépen elmegyünk Margit nénihez. Ő már ilyenkor fent szokott lenni.

Nem kell felvenned a köntösödet, hadd lássa mindenki, hogy milyen nagylány vagy te. Pisis nagylány.

Margit nénivel a folyóson találkoztak. Éppen Ibolya szobájához tartott.

De frissek vagytok kislányok ma reggel. Kislány csak Ibolya, Ő már megint bepisilt. Mondtam, hogy már tegnap be kellett volna pelenkázni.

Látom - látom a probléma okát, nem kell úgy kiabálni. A többiek még alszanak, van még tíz perc az ébresztőig.

 Ibolya drága kislányom nincs mit tenni. Tegnap megegyeztünk, ha még egyszer bepisilsz éjszaka, akkor gumibugyiban kell aludnod jó néhány éjszaka.

A részleteket meg fogom Ilona nénivel beszélni. Most gyorsan mosakodjál meg, és tanítás után keressél meg engem, hogy az estét megbeszéljük.

Nincs mit megbeszélni. Bébi bugyit kell rá adni, mégpedig a szobában, hadd lássa mindenki. Habos babos fodros bugyi is dukál majd neki. Hétfőre behozom a kishúgom cumiját is. Replikázott a szobaparancsnok.

No azért még ott nem tartunk, Te is légy szíves egy kicsit visszafogni magadat. Ezt bízzad a felnőttekre.

Ibolya ezt a párbeszédet már csak a távolból hallotta, mert a gondolatai már messze jártak. Ezt a szégyent, kitűnő tanuló, nagylány és gumibugyiban kell aludnia, és még fodros bugyit is akarnak rá húzni. Azt a bugyit már kislánykorában is szégyellte. És még csak a hét közepe van. De sokára lehet majd csak haza menni.

Tanítás után a megbeszélés szerint Ibolya felkereste Margit nénit. Nagyon tartott a találkozástól. A megbeszélés gyors volt. Margit néni felhívta telefonon Ilona nénit és megbeszélte vele, hogy lesz egy kislány, akit éjszakára be kellene pelenkázni. Ilona néni mondta, hogy most nem tud lejönni hozzájuk, küldje este hét órára fel hozzá a pisis kislányt. Éjszakára hálóinget adjatok a kislánynak. Abban könnyebb a pelenkázás. Nincs most szabad patentos gumibugyi, csak körgumis van.

Este hét órakor Margit néni felkísérte Ibolyát Ilona nénihez. Ibolya teljesen ledermedt mikor a szobába léptek és a polcon meglátta a sok rózsaszínű fodros gumibugyit, meg a töménytelen textil pelenkát.

Margit néni megkérte Ilona nénit, hogy egy szolid kis csomagot készítsen ennek a megszeppent ártatlan kislánynak. Nem volt ezzel a kislánnyal eddig semmi probléma. Négy éve ismerem, de még egyszer pisilt be éjszaka.

Ibolya elbújt Margit néni háta mögé. Nem Ő most nincs itt. Margit néni finomam előre tolta a megszeppent leánykát és megsimogatta a lángvörös arcát.

Ne féljél Te piciny lányka. Ili néni nem olyan vad, mint azt ott nálatok, a hálókörletben azt híresztelik. Nem vacsorázik pisis kislányokat. Igaz szigorú, a rossz kislányok fenekén időnként megtáncoltatja a nádpálcáját, de mint látod, most nem vette elő.

Baleset mindig történik, ha elesel és eltörik a kezed, akkor begipszelik,

ha megjön a havi ciklus, akkor betétet és menzesz bugyit veszel fel arra az időre,

ha éjjel bepisilsz, akkor éjszakára védőfelszerelést kell felvenni. Ez a pelenka és a gumibugyi.

Na most ez fog történni.

 

 

 

 

A történet többi része a fórum keretein belül olvasható! A történetet a szerző engedélye nélkül tilos máshol megjeleníteni, módosítani!